Service en onderhoud

Talenten houden manager scherp

De serviceafdeling van Goss Contiweb is goed voor bijna de helft van de omzet
van de onderneming. Dat kan alleen als de field service engineers waar voor
hun geld leveren. Reden waarom manager Niels van den Hoogen flink inzet op de
voortdurende ontwikkeling van zijn team. Gedreven jonge talenten zijn daarbij onmisbaar.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=398]

Drones voor vliegensvlugge inspectie

De inzet van onbemande vliegtuigjes om inspecties aan industriële installaties uit te voeren staat nog in de kinderschoenen; zeker wanneer het gaat om de binnenkant van die installaties. Voor hoge, gevaarlijke en moeilijk bereikbare locaties lijken de voordelen van drones nochtans evident: tijds- en kostenbesparing op een veilige manier. De pionerende industriële inspectiebedrijven zijn in ieder geval enthousiast.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=358]

Allround technische klusjesman

Het dreigend tekort aan hoger technisch servicepersoneel leidt tot creatieve oplossingen aan de onderkant van de servicemarkt. Zoals de inzet van technische mensen die lichtere klussen kunnen uitvoeren. Dankzij een goede samenwerking in de keten en een transparant informatiesysteem zijn gebouwbeheerdersgoedkoper uit en krijgen ze beter inzicht in de werkzaamheden.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=377]

ISO 55000 Asset Management

Wat kun je in de dagelijkse praktijk met de internationale norm voor asset management ISO 55000? Over die vraag bogen zich onlangs 19 onderhoudsmanagers op uitnodiging van Stork Asset Management Consultancy. De winst zit vooral in de gestructureerde aanpak om bedrijfsdoelen af te pellen tot hapklare onderhoudsbrokken en die systematisch aan te pakken. Het is zowel een kans als een uitdaging om iedereen, van hoog tot laag, scherp en betrokken te houden. Zeker bij organisatorische veranderingen.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=363]

Uitbesteden industrieel onderhoud

De tijd dat een industrieel bedrijf al zijn onderhoudstaken volledig in eigen huis uitvoerde, lijkt definitief voorbij. Er is een aparte sector van industriële onderhoudsbedrijven ontstaan, die inmiddels goed is voor een miljardenomzet en die in ons land aan circa 100.000 mensen werk verschaft.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=361]

Track & Trace voor servicemonteurs

Wat heeft een servicemanager aan een track & trace systeem dat registreert waar zijn monteurs precies zijn? Is het noodzakelijk, of vooral handig? Om voldoende rendement uit een dergelijk systeem te halen, lijkt de inpassing in het hele bedrijfsproces nodig.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=376]

Mobiele werkprocessen

De ruim twintig monteurs van Groeneveld Transport Efficiency in Nederland hebben sinds begin dit jaar hun papieren werkbon ingeruild voor een robuuste tablet. Tegelijk hebben de bestelauto’s een metamorfose ondergaan.De belangrijkste les van dit dubbele project: blijf met de monteurs praten en houd het simpel.
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=334]

Veilig werken onder extreme omstandigheden

Het werken aan industriele installaties kan zwaar en gevaarlijk zijn. Kan dat niet anders?
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=335]

Op weg naar open service met engineerspool

Serviceorganisaties die mensen uitwisselen en kennis delen. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch is dat precies waar detacheringbedrijf TMC op inzet. Zonder de dreiging van concurrentie kunnen bedrijven zich bevrijden van de last van een dreigend overschot of tekort aan personeel.

[easy_media_download url= “http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=326”]

De waarde van technische service chauffeurs

Over een paar jaar dreigt er een tekort aan gespecialiseerde monteurs bij serviceorganisaties. Om in de leemte te voorzien kan het handig zijn om chauffeurs van logistieke dienstverleners in te schakelen. Voor eenvoudige technische handelingen tot aan de complete installatie. En hogroter de tijdsdruk en hoe kritischer de component voor de bedrijfsvoering, hoe beter deze technisch getrainde chauffeurs tot hun recht komen.

[easy_media_download url= “http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=253”]

Inhuren technische professionals

Is het handig of verstandig voor een serviceorganisatie om op contractbasis service engineers in te schakelen? Voor een hightech bedrijf als Weir Minerals in elk geval wel. Al was het alleen al om op die manier uiterst schaarse hooggekwalificeerde field service engineers aan het bedrijf te binden. Min of meer bij toeval kwam Weir Minerals op een beurs Sander Lieftink, directeur van TMC tegen, een projectorganisatie die zich juist heeft toegelegd op het detacheren van door de wol geverfde en ondernemende technisch hoogopgeleide medewerkers.
[easy_media_download url=”http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=87″]

Tankinspecties

[easy_media_download url=”http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=139″]

Ketelinspecties tijdens bedrijf

De ketelpijpen van afvalverbrandingsinstallaties hebben veel te lijden onder invloed van het agressieve milieu dat voor corrosie zorgt. Het inspecteren van de binnenzijde van de ketel vanaf de buitenkant scheelt al veel tijd en rompslomp. Met een methode om de ketelpijpen tijdens bedrijf bij hoge temperaturen te inspecteren, kan voorafgaande aan een bedrijfsstop de conditie bepaald worden.
[easy_media_download url=”http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=284″]

Levensduurverlenging centrales

Elektriciteitscentrales gaan erg lang mee. Naarmate een centrale langer mee gaat zullen de risico’s op uitval toenemen. KEMA heeft een benadering ontwikkeld om planteigenaren te ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen over investeringen en onderhoud. Zodat een installatie ten alle tijde beschikbaar blijft tegen minimale risico’s en kosten.
[easy_media_download url=”http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=285″]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.