Arbeidsmarkt voor technici

Interview Katarina Bošnjak, omgevingsmanager

“Je hebt als vrouw en ondernemer wat te bewijzen”

Met haar bedrijf voor project-, contract- en omgevingsmanagement heeft Katarina Bošnjak net haar grootste succes in haar carrière behaald: medeverantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van alle provinciale gebouwen en infrastructuur in de Kop van Noord-Holland. Als vrouw op hoge hakken weet ze hoe ze zich staande moet houden in een typisch technische mannenwereld.
Lees meer

Interview Mieke van den Bosch, allround mechanical engineer

“Offshore constructies hebben iets machtigs”

Mieke van den Bosch was altijd gefascineerd door grote constructies en werkt daarom nu als allround mechanical engineer. Grote constructies hebben haar altijd al gefascineerd. Niet zo heel vreemd dat  ze daarom voor werktuigbouwkunde heeft gekozen en nu ontwerpt en rekent aan sleephopperzuigers. Dat ze als een van de weinige vrouwen in de techniek werkt, daar is ze inmiddels wel aan gewend.
Lees meer

Interview Edrith Eduarda, IT consultant

“Als vrouwelijke IT’er moet je je profileren”

Zoals veel IT’ers van het eerste uur, heeft Edrith Eduarda zichzelf de kneepjes van het vak aangeleerd. Afgestudeerd in de commerciële economie als marketeer, begeleidt ze nu grote en kleine klanten gedurende het hele traject. Haar kracht is dat ze minder in afkortingen denkt en meer oog heeft voor mensen in de organisatie en hun wensen.
Lees meer

Interview Alef Arendsen, software engineer

Software engineer Alef Arendsen richtte in 2004 met zes anderen het opensourcesoftwarebedrijf SpringSource op, dat hij vijf jaar later voor 420 miljoen dollar verkocht. Daarna begon hij een bussiness in elektrische auto’s en afgelopen jaar woonde hij ineens een jaar lang off the grid in de Alpen. Over de carrière en keuzes van een eigenzinnige IT’er. ‘De ideale plek bestaat niet.’
[easy_media_download url=http://www.marjoleinroggen.nl/?attachment_id=360]

Interview Ad van der Touw, CEO Siemens

Over twee, drie jaar zal Nederland naar schatting 50.000 tot 60.000 technici te kort komen. Toch zijn dit niet dezelfde technici als voorheen, stelt Ab van der Touw, bestuursvoorzitter van Siemens en betrokken bij verschillende arbeidsmarktinitiatieven. Jongeren en ouderen verdienen immers elk hun eigen aanpak.
[easy_media_download url=”http://marjoleinroggen.nl/?attachment_id=325″]